SONGWRITING BASIC

HOME / WORKSHOPS /SONGWRITING BASIC

NIVEAU: BEGINNENDE SONGWRITERS

DUUR: 10 of 20 lessen

PRIJS: vanaf € 160

WANNEER: IN OVERLEG

LOCATIE: POPRADAR, MUSICON

SOORT:  GROEPSCURSUSSEN OF DUO

WORKSHOP SONGWRITING

BANDCOACHING BIJ DE MEEST GESPECIALISEERDE MUZIEKSCHOOL

Ready To Play biedt al 19 jaar met vele succes bandcoaching aan in Den Haag in de omgeving van de Vruchtenbuurt, Vogelwijk, Bohemen, Segbroek, Loosduinen, Escamp, Wateringen en centrum van Den Haag. Inmiddels hebben we rond de 50 bands die wij begeleiden en organiseren wij veel optreedmogelijkheden voor onze bands.

BANDCOACHING traject

 • Bandcoaching traject is het algemene traject wat bands doorgaans volgen in twee rondes van 10 lessen met optreden(s), in een vaste bandformatie. Daarna kan in overleg worden gekozen voor het vervolg traject Bandcoaching + Preproductie.
 • De intake: Per seizoen zijn er 2 modules van 10 weken waarvoor we respectievelijk in september en februari de intake-gesprekken houden. De gesprekken zijn voor bestaande bands en/of nog samen te stellen bands. De bands worden o.a. samengesteld naar leeftijd, muziekstijl en ervaring. De dag en tijd wordt in overleg afgesproken.
 • Je ontvangt zinvolle tips & tricks en komt terecht in een groot netwerk van jonge aanstormende bruisende muzikanten en muzikale evenementen
 • Er wordt ondermeer aandacht besteed aan: effectief repeteren, samenspelen, songwriting, performance, imago, social media, opnames maken en planning en netwerken
 • Je krijgt les van professionele en geschoolde en actieve  muzikanten uit de popscene

OPTREDENS

 • Veel optreden is belangrijk voor de ontwikkeling. Ready To Play organiseert daarom ook veel optredens en presenteert zich op diverse festivals en evenementen.
 • De Bandcoaching wordt per module van 10 lessen afgesloten tijdens Big Weekend wat inmiddels al een festival op zich is.
 • Tussen de lessenreeks kun je je ook aanmelden voor andere optredens (zie events) door een mail te sturen naar media@r2p.nl
 • Optredens zoals in: Het Paardcafe, Musicon, Popradar Steck Delft, Fruitfestival, Proef de Zomer, Schollenpop, Fokkerhavenfestival, Fruitfestival, Kaderock, Jazz in de gracht, Zeeheldenfestival, Parkpop e.v.a.

DE COACHES

Je krijgt les van Rick Roomer, Michael Baumgarten, Richie Bleijenberg, Lars van Starrenburg, Johan Witt,  Rick Jillissen, Rosa de Jong, Rick Kuyper of Jeroen van Leeuwen

BETAALINFO

Je betaalt het totaalbedrag van 10 lessen in 2 termijnen van september tot en met januari, middels een toegestuurde ideal-link na plaatsing. Je kunt ook het totaalbedrag in één keer voldoen.

TARIEVEN

€ 140 per 10 lessen per persoon van 60 min. (onder 21 jaar)
€ 170 per 10 lessen per persoon van 60 min. (vanaf 21 jaar)

Extra: inclusief met tenminste 1 eindoptreden 

Bekijk alle tarieven

ALGEMENE VOORWAARDEN

 • Na iedere bandcoachronde van 10 lessen bestaat de mogelijkheid tot opzeggen
 • Afzegging van een leerling geeft geen recht op restitutie of op een inhaalles
 • Indien de docent verhinderd is, wordt deze les in overleg ingehaald. Doorgaans aan het eind van het seizoen
 • Educatie vanaf 21 jaar wordt met 21 %BTW belast wegens wettelijke bepaling. Indien je tijdens de inschrijving nog 20 jaar bent, kun je het hele cursusjaar nog lessen volgen voor het lesgeld zonder btw

Voor meer informatie over de lesdata kun je hier terecht: lesdata

VOOROPLEIDING SOUNDGROUND PRO

Soundground Pro is het educatie-traject van Ready To Play ter voorbereiding op  het toelatingsexamen van muziekopleidingen HBO (Conservatorium) en MBO. Muzikanten, op weg naar professionalisering, die zich willen voorbereiden op een beroepsopleiding voor popmuzikanten kunnen deze vooropleiding volgen aan de hand van keuze-modules (Soundground-Pro)