SOUNDGROUND PRO

vooropleiding-muziek-den-haag

Vooropleiding met keuze-modules

Soundground Pro bestaat uit verschillende persoonsgerichte modules, te kiezen ter voorbereiding op een toelatingsexamen voor muziek vakopleidingen zowel op MBO als op HBO-niveau of ter verdieping voor andere fanatieke muzikanten die naast hun werk of studie zich willen ontwikkelen als een pro!
Soundground Pro is de partime vooropleiding voor de nieuwe popmuzikant, producer of beatmaker, die op zoek is naar maatgerichte en inspirerende ondersteuning, verdieping en professionalisering.
In september komt er weer een info-avond. Stay tuned.
De keuzemodules zijn: songwriting, eartraining/music theory, producing en diepgaande skills voor je hoofdinstrument. De modules bestaan uit 10 tot 20 lessen. Na een intake gesprek maken we een persoonsgericht plan. Daarnaast worden er van tijd tot korte workshops georganiseerd met betrekking tot act development en daaraan verbonden aspecten in de muziek business.
Je krijgt les van bekende professionele muzikanten, songwriters.

SONGWRITING LYRICS & TOPLINES

Je kunt bijvoorbeeld modules songwriting met toplines van Jantine Heij volgen. Jantine is zangeres/producer, getekend bij Sony/ATV, gegrond in Nederland & de UK, reizend naar de rest. Ze heeft gewerkt met artiesten en schrijvers als Skrillex, Ryan Lewis, Alison Wonderland, Hardwell, Rock Mafia, Natt Dun en Andrew Goldstein. Maar ook met K-Pop bands als SHINee en NCT127, waarmee ze een #1 behaalde in de Amerikaanse Billboard Charts. Naast dat Jantine als vocalist en schrijver haar stempel op de Pop/EDM scene drukt, is ze de laatste tijd druk bezig met schrijven voor artiesten als Odette, Lanks, Uffie en Blanks, om er een aantal te noemen, waarmee ze genre-breed werkzaam is (want: songs boven alles).

NOG MEER SPECIALISTEN GEVEN VAN TIJD TOT TIJD WORKSHOPS

Rianne Walther, Jantine Heij, René van der Zee en meer…

Topsongwriters, ieder met hun eigen specialiteit, gaan regelmatig in korte workshops met je aan de slag. Hoe begin je aan een eigen tekst? Wat maakt het verband tussen woorden en melodie zo magisch en wat kun je aan je uitspraak doen? Songwriter René van der Zee (Cooper) weet er alles van.
Rianne Walther (The Indien) helpt je op weg met het schrijven van je eigen song: hoe zet je een idee, gevoel of inspiratie om in een liedje? Wat maakt een melodie (topline) sterk en wanneer is een nummer af?
Regelmatig geven verschillende songwriters workshops binnen het Soundground-Pro programma van Ready To Play.Houd de blogs in de gaten!

PRODUCING

Lees alles bij de workshop Producing Pro

MUSIC THEORY & EARTRAINING

Populair zijn ook de modules eartraining, music theory en songwriting van Bella Hay. Bella heeft een maandelijks event in Paradiso, waar ze bands programmeert en draait als DJ. In Den Haag kun je haar vaak achter de draaitafels vinden in het Paardcafe en Rootz. In de zomer van 2015 stond Bella als DJ duizenden fans op te zwepen op PINKPOP. Ook is Bella te zien en te horen in Tears & Marble als lead zangeres en songwriter.
Je kunt de modules kiezen die jij nodig hebt om jouw persoonlijke muzikale doelen te bereiken. De modules zijn er in 5, 10 of 20 lessen afhankelijk van de module. Alle kennis wordt gekoppeld aan herkenning en creatieve toepassing.

PERSOONLIJK STAPPENPLAN

Soundground Pro is de meest dynamische, innoverende, partime popopleiding waarbij Sound, Songwriting, Act-development Producing Eartraing met daaraan gekoppelde songwriting gerichte theorie, voortdurend creatief en maatgericht worden aangeboden met business skills om trapsgewijs, breed georiënteerd, naar het hoogste professionele level te komen, met een eigen creatieve identiteit en de muzikant economisch zelfvoorzienend leert zijn met behulp van een persoonlijk stappenplan.
Soundground Pro is planmatig gebaseerd op de creatieve ontwikkeling en de creatieve beleving ,van muziek gerelateerde kennis, voor aankomende (semi-)professionele muzikanten welke geïnteresseerd zijn in vernieuwing, imago-vorming, creatieve toepassing van muziektheorie en business-planning.
Maak een afspraak voor een intake-/adviesgesprek.
Mail naar soundground@r2p.nl en je krijgt direct antwoord van Johan witt of Rick Jillissen.

VOOR MEER INFO KLIK HIER