Young Talent In The Park

HOME / YOUNG TALENT IN THE PARK

YOUNG TALENT IN THE PARK

HAAGS BEAT FESTIVAL BREIDT UIT MET YOUNG TALENT IN THE PARK

NIEUW FESTIVAL VOOR JONGE BANDS EN SONGWRITERS

Wat: Young Talent In The Park
Wanneer: zaterdag 10 augustus
Waar: Zuiderparktheater
Tijdslot: 13:00u – 21:00u
Klik hier voor tickets:

Op zaterdag 10 augustus krijgen geselecteerde jonge bands en songwriters uit de Haagse regio de kans om zich te laten zien tijdens het nieuwe Haagse festival Young Talent in The Park in het inmiddels legendarische Zuiderparktheater. De vakjury en het publiek kiezen die dag de beste band en songwriter. Deze artiesten krijgen de eer om op zondag 11 augustus het – inmiddels bijna uitverkochte – Haags Beat Festival te openen en het publiek op te warmen voor optredens van Haagse helden zoals Mel VF, Rinus Gerritsen en Cesar Zuiderwijk. Daarnaast krijgen alle deelnemers professioneel beeldmateriaal(foto’s) mee van hun optreden in het Zuiderparktheater, dat vrij gebruikt kan worden voor promotionele doeleinden.


Gedurende het festival wordt er een sing-along act ingepland en als afsluiter komt er een verrassingsact, waarover later meer. Dus ook mensen uit het publiek krijgen de kans om even te shinen met een microfoon op het podium van het Zuiderparktheater.

WIE ZOEKEN WE

Enthousiaste bands en songwriters van 11 tot 27 jaar uit Den Haag en omgeving (Rijswijk, Voorburg, Wassenaar).

ZO DOE JE MEE

Inschrijven
INSCHRIJVEN KAN VANAF 17 MEI 2024 tot uiterlijk 24 JUNI door te mailen naar talentinthepark@r2p.nl

P.S. Check ook je spambox waar mogelijk de bevestiging van deelname in terecht kan komen.

Wat willen wij van je weten:

Naam act
Naam contactpersoon
Mailadres
Telefoonnummer
Link naar filmpje (max 2 songs)
Bio band
Bandfoto

VOORBEREIDING

Promotie

Het is belangrijk dat je een actief social media promotieplan maakt om zoveel mogelijk publiek te trekken. Tijdens gratis workshops die we geven ter voorbereiding krijg je daarvoor tips en tricks te horen. De jury zal deze promotie op jouw socials volgen en meenemen bij de beoordeling.

Het aantal mensen dat naar jouw act komt kijken zal ook medebepalend zijn voor wie de finale wint.

Gratis workshops

Ter voorbereiding op dit festival krijg je een aantal gratis workshops aangeboden, waaronder:

  • Stage Presence: een feedbacksessie met professionele muzikanten 
  • Social Media, EPK en het maken van een technische rider
  • Workshop songwriting met aandacht voor opbouw, lyrics, toplines en sound
  • Muziekrecht


Uiterlijk 25 juni hoor je of je geselecteerd bent
voor Young Talent In The Park op zaterdag 10 augustus. Na de selectie ontvang je verdere info omtrent de voorbereiding van het optreden.

AANVULLENDE INFO OPTREDEN OP HET FESTIVAL

In de categorie leeftijd 11 t/m 17 jaar speel je 3 nummers in het eerste blok tussen 13:00u en 16:00u uur op zaterdag 10 augustus.

In de categorie leeftijd 18 t/m 27 jaar speel je 3 nummers in het tweede blok tussen 16:00u en 20:00u uur op zaterdag 10 augustus. Je speelt twee zelfgeschreven songs. Deze leeftijdscategorie  krijgt de opdracht als derde nummer een cover te spelen van een Haagse bekende band of songwriter. Je mag dit met eigen creatieve inbreng verbouwen.

Ook jong talent gezocht voor presentatie en artiestenbegeleiding

Vind jij het leuk om de bands en songwriters aan te kondigen of om te helpen op het podium met de op- en afbouw en achter de schermen de optredende artiesten te begeleiden? Stuur dan een mail naar talentinthepark@r2p.nl.
P.S. Check ook je spambox waar mogelijk de bevestiging van deelname in terecht kan komen.

Wij zijn benieuwd welke nieuwe Haagse Helden de komende jaren dit podium gaan vullen! De broedplaats Young Talent In The Park is bij deze geopend!

Zie jij jezelf of jouw band al staan in het Zuiderparktheater? Klik dan onderaan de pagina op ‘Direct inschrijven’.

SAMENWERKING

Het Haags Beat Festival is de kroon op de muziekscene van het stadsdeel Escamp. Op muzikaal gebied is de wijk al vele jaren befaamd: bandjes in kelders, repetities bij Musicon: muziek was en is hier stevig geworteld. Veel Haagse bands zijn hier begonnen.

Podium Aan Zee (o.a organisator Haags Beat Festival), Ready To Play en het Zuiderparktheater willen met het nieuwe festival Young Talent in The Park een broedplaats creëren voor nieuw jong talent en deze koppelen aan het succesvolle Haagse Beat Festival waar we legendarische Haagse rockers eren.

HAAGS BEAT FESTIVAL

Het Haags Beat Festival komt met haar 6e editie in het Zuiderparktheater op zondag 11 augustus, de dag na Young Talent In The Park.
Lees hier alles over het Haags Beat Festival. Er zijn nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar voor het Haags Beat Festival.

SCHRIJF JE IN VOOR 25 JUNI 2024