VOOROPLEIDING

HOME  / VOOROPLEIDING SOUNDGROUND PRO

VOOROPLEIDING (SEMI) PROFESSIONEEL MUZIKANT SOUNDGROUND PRO

Soundground Pro is de nieuwe parttime muziekopleiding voor de popmuzikant, songwriter, producer of beatmaker, die op zoek is naar maatgerichte en inspirerende ondersteuning en verdieping. De keuze-modules zijn ook los van elkaar te volgen en worden gegeven door professionele en actieve muzikanten met ieder zijn eigen expertise en bekend uit het werkveld.

Soundground Pro bestaat uit verschillende modules ter voorbereiding voor het toelatingsexamen voor muziekopleidingen op MBO en HBO niveau. De modules zijn ook ter verdieping voor alle andere fanatieke muzikanten die naast hun werk of studie zich willen ontwikkelen als een pro!

MODULES

De modules zijn er in 5, 10 of 20 lessen afhankelijk van de module. Alle kennis wordt gekoppeld aan herkenning en creatieve toepassing.

De keuzemodules zijn:

SONGWRITING LYRICS & TOPLINES

Je kunt bijvoorbeeld modules songwriting met toplines van Jantine Heij volgen. Jantine is zangeres/producer, getekend bij Sony/ATV, gegrond in Nederland & de UK, reizend naar de rest. Ze heeft gewerkt met artiesten en schrijvers als Skrillex, Ryan Lewis, Alison Wonderland, Hardwell, Rock Mafia, Natt Dun en Andrew Goldstein. Maar ook met K-Pop bands als SHINee en NCT127, waarmee ze een #1 behaalde in de Amerikaanse Billboard Charts. Naast dat Jantine als vocalist en schrijver haar stempel op de Pop/EDM scene drukt, is ze de laatste tijd druk bezig met schrijven voor artiesten als Odette, Lanks, Uffie en Blanks, om er een aantal te noemen, waarmee ze genre-breed werkzaam is.

NOG MEER SPECIALISTEN GEVEN VAN TIJD TOT TIJD WORKSHOPS

Haagse topsongwriters, ieder met hun eigen specialiteit, gaan in losse workshops met je aan de slag. Hoe begin je aan een eigen tekst? Wat maakt het verband tussen woorden en melodie zo magisch en wat kun je aan je uitspraak doen? Songwriter René van der Zee (Cooper) weet er alles van.

Songwriter/producer Vince van Reeken (o.a. ex DI-RECT) neemt je mee in het proces van beats maken: hoe bepaal je welke sound je song nodig heeft en hoe maak je een passende vette beat die in dienst staat van je track? Rianne Walther (The Indien) helpt je op weg met het schrijven van je eigen song: hoe zet je een idee, gevoel of inspiratie om in een liedje? Wat maakt een melodie (topline) sterk en wanneer is een nummer af?

Regelmatig geven verschillende songwriters workshops binnen het Soundground Pro programma van Ready To Play.

Houd de blogs in de gaten!

MUSIC THEORY & EARTRAINING

Populair zijn de modules Music Theory inclusief eartraining en met toepassing op songwriting.
Als je je goed wil voorbereiden op het toelatingsexamen van een muziekvakopleiding, als het conservatorium of soortgelijke muziekvakopleidingen op MBO of HBO niveau, is een goede voorbereiding van jouw muziek theoretische kennis en de daaraan gekoppelde gehoortraining, van groot belang. Naast de vereiste skills op jouw instrument of voor jouw songwriting is de workshop MUSIC THEORY PRO onmisbaar.

PRODUCING

Je kunt ook de modules songwriting en/of producing volgen van Vince van Reeken (songwriter, toetsenist, producer/arranger). Vince zat 7 jaar in DI-RECT als toetsenist en songwriter, waar hij aan de basis stond van hits als Times are Changing, Young Ones en This Is Who We Are. Verder heeft Vince o.a. samengewerkt met BLØF, Van Velzen en schrijft en arrangeert hij voor internationaal bekende DJ’s als Fedde Le Grand, Ferry Corsten en voor artiesten van labels zoals Spinnin’ Records, Protocol en Armada.

PERSOONLIJK STAPPENPLAN

Soundground Pro is een zeer dynamische, innoverende, partime popopleiding, waarbij sound, songwriting, act-development producing en eartraining, met de daaraan gekoppelde op songwriting gerichte theorie, voortdurend creatief en maatgericht worden aangeboden met business skills om trapsgewijs, breed georiënteerd, naar het hoogste professionele level te komen, Ter ontwikkeling van de creatieve identiteit en de economische zelfvoorzienendheid maken wij met jou een persoonlijk stappenplan tijdens een intake-gesprek.
Soundground Pro is planmatig gebaseerd op de creatieve ontwikkeling en de creatieve beleving ,van muziek gerelateerde kennis, voor aankomende (semi-)professionele muzikanten welke geïnteresseerd zijn in vernieuwing, imago-vorming, creatieve toepassing van muziektheorie en business-planning.

INTAKE & ADVIES

Maak een afspraak voor een intake-/adviesgesprek. Mail naar soundground@r2p.nl en je krijgt meteen antwoord van Johan witt of Rick Jillissen.

COACHES

Je kunt lessen volgen van Vince van Reeken, René van der Zee, Younes Kadri, Johan Witt, Robin Brock, Rianne Walther, Rick Jillissen, Leif de Leeuw, Lino Vishnudatt, Bella Hay, Michael Baumgarten, Lars van Starrenburg, Jantine Heij en vele anderen. Check ons team

MAAK KENNIS MET
DE COACHES