HET TEAM

HOME /OVER ONS / HET TEAM

VAN WIE KRIJG JE LES

MAAK KENNIS MET DE COACHES VAN READY TO PLAY EN SOUNDGROUND PRO

team-rick-bw

RICK JILLISSEN

DIRECTIE & MANAGEMENT
GITAAR BANDCOACHING

Na wat omzwervingen in Amerika kwam Rick bij de coverband Dr. Bob terecht waarmee hij regelmatig in Denemarken…

LEES VERDER
en Oostenrijk speelde. Vervolgens werd Rick gevraagd om te komen spelen in de band van Lynn Ryan, die een deal had bij SMART (Sony). Vlak na deze tijd werd de coverband The Yeti Allstars met o.a. Martin van der Starre (Jezus Christ Superstar, Route 66) opgericht . Tevens werd tijdens deze periode ook de band Glowball opgezet met Johan Witt, Martin van der Starre, Kenneth Markesteijn en Mark van der Werff waar Rick de 2e gitarist van werd. Veel radio-optredens  (o.a. 3FM) en festivals waren het gevolg. Rick en Johan Witt hebben kort hierna de bandcoaching organisatie Ready to Play opgericht.
IMG_2719

JOHAN WITT

DIRECTIE & MANAGEMENT
GITAAR BANDCOACHING

Johan heeft onder andere getourd met Daniela’s Daze door Nederland, Frankrijk, Spanje…

LEES VERDER
en Duitsland voor de platenmaatschappij Roadrunner. Daarnaast speelde hij in Glowball, L.A.R.S. Blue Steel, Kiers Unit en met vele sessie muzikanten als Hans Dulfer, Taco Gorter, Cesar Zuiderwijk en vele anderen. Al toen hij 6 jaar was zat hij op pianoles. Dat was ook niet heel gek, want zijn vader was een fanatieke jazz-pianist. In de familie werd heel vaak muziek gemaakt. Toen de puberteit aanbrak en de hormonen op hol sloegen ging hij zich toeleggen op het gitaarspelen. Zowel jazz, funk, soul en rock trokken zijn grote aandacht. Hij studeerde pop- en jazzgitaar aan het Rotterdams Conservatorium, waar hij ook workshops volgde van de beroemde jazz-gitarist Joe Pass. Johan verzorgde muzieklessen en gitaarles in Den Haag, Delft, Rotterdam en Dordrecht en op het Rotterdams Conservatorium (Codarts).  In 2002 richtte hij samen met Rick Jillissen de bandcoaching organisatie Ready to Play op. Hij geeft gitaarles, bandcoaching, banddsupport en geeft naast Ready To Play ook bandles  en act development bij de opleiding Albeda Muzikant Producer(A.M.P.) .
rick

RICK ROOMER

DRUMS, BANDCOACHING, INSTRUMENTENMIX

Werkzaam vanaf 2005 bij Ready to Play. Speelde in de funkband Prat’s The Whoblem? met o.a Sven…

LEES VERDER
Hammond, Da Gaia met o.a. flamenco gitarist Alain Labrie, de zelf opgerichte band Boogie Delight en Naked met o.a. Arie Spaans (Rollercoaster). Tussentijds ook werkzaam als sessie/studio muzikant. Tegenwoordig te bewonderen bij Opgepast: De Afstand
 

team-bella-zw

BELLA HAY

ZANG, SONGWRITING, BANDCOACHING EN DJ-LESSEN

Bella Hay begon haar muziek carriere op haar zevende met het vervelendste instrument…

LEES VERDER
de blokfluit. Na het spelen in talloze singer songwriter/rock cover bands op de middelbare school werd ze toegelaten aan het conservatorium van Amsterdam, met zang als hoofdvak. Om een zakcentje naast haar studie te verdienen ging ze in de leer bij bevriende DJ Jaël Snijders. Dit heeft onder andere geresulteerd in een eigen maandelijks event in Paradiso, waar ze bands programmeert en draait als DJ. In Den Haag kun je haar vaak vinden in het Paardcafé en de Rootz. In de zomer van 2015 stond Bella als DJ duizenden fans op te zwepen op PINKPOP.
IMG_7096

LEIF DE LEEUW

GITAAR EN BANDCOACHING

Leif de leeuw won o.a. de Sena Young Talent Guitar Award en werd hij al in 2016 door…

LEES VERDER
de lezers van het magazine ‘De Gitarist’ uitgeroepen tot beste blues(rock) gitarist van de Benelux. In 2020 werd Leif uitgeroepen tot gitarist van het jaar!
team-jantine-bw

JANTINE HEIJ

SONGWRITING ZANG
VOCAL PRODUCING PIANO

Jantine Annika Heij is een multi-platinum & BUMA award-winnende songwriter/…

LEES VERDER
zangeres/producer, getekend bij Sony/ATV, gegrond in Nederland & de UK, reizend naar de rest. Ze heeft gewerkt met artiesten en schrijvers als Skrillex, Ryan Lewis, Alison Wonderland, Hardwell, Rock Mafia, Natt Dun en Andrew Goldstein. Maar ook met K-Pop bands als SHINee en NCT127, waarmee ze een #1 behaalde in de Amerikaanse Billboard Charts. Naast dat Jantine als vocalist en schrijver haar stempel op de Pop/EDM scene drukt, is ze de laatste tijd druk bezig met schrijven voor artiesten als Odette, Lanks, Uffie en Blanks, om er een aantal te noemen, waarmee ze genre-breed werkzaam is (want: songs boven alles).
team-rianne-bw

RIANNE WALTHER

ZANGLES SONGWRITING (GITAAR/PIANO)

Rianne geniet inmiddels nationale bekendheid met haar band The Indien …

LEES VERDER
In 2015 stond zij o.a. met haar band The Indien op het Noorderslag. Van jongs af aan zingt Rianne overal en altijd, muziek is haar passie. Naarmate ze ouder werd, werd ze ook serieuzer in haar muziek en kreeg zij de behoefte om haar muzikale gevoelens te delen met anderen, door het schrijven van eigen nummers. De stijl waarin Rianne liedjes schrijft is krachtige pop/rock
IMG_0550

MICHAEL BAUMGARTEN

BASGITAAR BANDCOACHING
PRODUCING

Als een echte laatbloeier, begon Michael pas op 16-jarige leeftijd om serieus met muziek…

LEES VERDER
bezig te zijn. Eerst op gitaar en later op de basgitaar. Na de middelbare school ging hij, via een omweg, naar het conservatorium in Rotterdam en kreeg les van oa. Thijs Lodewijk, Pieter Douma, Marco Dirne en Michel van Schie. Op het conservatorium kwam hij in contact met veel verschillende mensen en vooral met veel verschillende muziek. Vooral elektronische muziek trok op dat moment zijn aandacht. Naast het basgitaarspelen richtte hij zich op het conservatorium ook op elektronische muziek en de productie daarvan. Na zijn afstuderen in 2007 is Michael actief als bandcoach, basdocent en freelance bassist.

IMG_7863

MARLEEN HOEBE

ZANG SONGWRITING PIANO
HOME-RECORDING INSTRUMENTENMIX

‘Marleen Hoebe is songwriter, zangeres en toetsenist. Na het afronden van haar opleiding aan het Conservatorium…

LEES VERDER
van Amsterdam als Docent Muziek, schrijft ze nu veel voor haar eigen bands en doet ze studiowerk en vocals voor reclamemuziek.  Met haar band A.ROSE maken ze alternatieve pop met analoge synths en elektronische beats en speelden ze onder andere op Noorderslag. Daarnaast staat ze veel op het podium als zangeres bij stand-up popband De Coronas, een coverband die elk nummer speelt dat het publiek ter plekke per telefoon aanvraagt.’

team-david-gram-bw

DAVID GRAM

GITAAR BANDCOACHING

In 2006 begon David met gitaarlessen en bandcoaching bij Ready to Play…

LEES VERDER
Die hebben hem klaargestoomd voor een studie gitaar aan het conservatorium van Rotterdam die ik In 2015 heb afgerond. David is momenteel gitarist bij Blackbird, Next of Kin, Merel Sophie en Joe Buck. Verder doet hij veel sessiewerk in de studio en op het podium met zowel gitaar als pedal steel. Zijn stijl valt het best te beschrijven als ‘Roots’. Stijlen als Blues en Country maar ook Jazz en Soul zijn de belangrijkste invloeden. Geïnspireerd door o.a. Ry Cooder, Derek Trucks, Charlie Christian en nog heel veel meer. Zijn gitaarlessen zijn voor elke leerling op maat gemaakt. Bij beginners werkt hij aan techniek en instrument kennis zodat zo snel mogelijk de favoriete liedjes gespeeld worden. De focus bij gevorderden ligt vooral bij improvisatie en het ontwikkelen van een eigen stijl. Zijn brede muzieksmaak maakt het mogelijk om voor iedere leerling een unieke les te creëren.

team-maxine-zw

MAXINE VAN BREUKELEN

ZANG SONGWRITING EN PIANO

Maxine van Breukelen is een Songwriter die op 19 jarige leeftijd naar Zweden…

LEES VERDER
is verhuisd om daar songwriting te studeren aan dé songwritingschool van Zweden, MusikMakarna. (Hier komen Songwriters vandaan die nu voor Zara Larsson, The Chainsmokers & Kygo schrijven). Hitschrijver Max Martin (schrijver voor o.a. Britney Spears, Ariana Grande, Katy Perry, Taylor Swift, Selena Gomez, etc) luisterde een van maxine haar nummers tijdens een masterclass op deze school. Nadat ze deze opleiding heeft afgerond werd Maxine aangenomen op het conservatorium van Rotterdam, Codarts. Daar studeerde ze de richting songwriting en is zij cum laude afgestudeerd in 2021. In haar eerste jaar van het conservatorium tekende zij haar eerste publishing contract bij Warner Chappell Music en momenteel zit ze bij BMG publishing. Haar Management zit hij Dune Management en haar boeker is Agents After All. Op dit moment schrijft Maxine voor Maan, Roxeanne Hazes, Edsilia Rombley, Kenny B, Ronnie Flex, Pommelien Thijssen, Son Mieux, Emma Heesters, Femke Louise, etc en schrijft ze songs voor Reclame (Hunkemoller 2019 zomer campagne) en zingt ze jingles in voor radio 538.

Naast dat Maxine een songwriter is voor andere artiesten is ze momenteel ook hard aan het werk om haar eigen songs op de kaart te zetten. Ze heeft dit jaar haar eerste platencontract getekend bij het label V2 en werkt hard aan haar album die in November uitkomt. Maxine heeft 13 november haar eerste headline show in de Melkweg en ze kan niet wachten om haar eigen songs met haar band tot leven te brengen.

Anna

ANNA SYLVIA

ZANG SONGWRITING PIANO
PRODUCING

Anna Trooster is songwriter, zangeres en producer in de popmuziek. Dit jaar…

LEES VERDER
studeert ze af van de opleiding Songwriting aan het Codarts Conservatorium in Rotterdam, waar ze zich bezig houdt met het schrijven en performen van zowel Nederlandstalige als Engelstalige muziek. Ze heeft haar eigen band en brengt daarmee in 2020 haar EP uit, waarvoor ze zich heeft laten inspireren door artiesten als Aurora, Bon Iver, Eefje de Visser en MØ. Bij Ready To Play kan Anna je van alles leren over songwriting, zang, productie en pianospelen.
IMG_8589

YOUNES KADRI

GITAAR BANDCOACHING

Al op zeer jonge leeftijd was duidelijk dat muziek een grote rol in zijn leven zou spelen…

LEES VERDER
Als kleuter luisterde Younes al veel naar de muziek van zijn opa, die viool en orgel speelde. Younes speelde toen al muziek na op gehoor. Op 11 jarige leeftijd  kwam Younes in contact met de gitaar en besloot lessen te volgen. Na een aantal jaar gitaar te hebben gespeeld in verschillende bandjes werd duidelijk dat Younes verder wilde in de muziekwereld. Hij verwisselde het VWO voor de HAVO voor muziek en dans in Rotterdam waar hij de vooropleiding conservatorium kon combineren met het behalen van een diploma. Op het HMD heeft Younes zijn muziek kennis verbreed en kreeg hij naast Rock ook interesse in Jazz, Funk, Blues en Latin. Na het behalen van het diploma en een geslaagde auditie werd Younes in 2008 aangenomen op het Rotterdams Conservatorium. Younes kreeg daar les van o.a. Leendert Haaksma, Martijn van Agt, Age Kat en Menno Gootjes. In 2012 is Younes afgestudeerd met een 9. Op het moment is Younes een veel gevraagd sessie/studio muzikant, liedjes schrijver en heeft hij eigen projecten. Aantal van deze projecten zijn: AAPNOOTMIES, Kalulu Okke Punt Younes heeft ook altijd al passie gehad om kennis over te dragen en is sinds 2009 werkzaam bij Ready 2 Play!
team-rickk-bw

RICK KUYPER

DRUMS BANDCOACHING INSTRUMENTENMIX

Rick begon op 8 jarige leeftijd met drummen en sindsdien is drums, slagwerk…
LEES VERDER
en alles wat met ritmiek te maken heeft een rode draad in zijn leven. Sinds 2016 is hij werkzaam als drumdocent en bandcoach bij Ready To Play. Zijn muzikale interesse loopt alle kanten op. Dit is terug te zien in de bands waarin hij speelt of heeft gespeeld: Machine Makes Man (Rock) Tess et les Moutons (Franse Chansons) Jean Paul Rena band (Blues) Naast drums geeft hij ook beginners gitaar, piano en instrumentenmix les.
team-jeroenvl-bw

JEROEN VAN LEEUWEN

DRUMS BANDCOACHING INSTRUMENTENMIX

Jeroen van Leeuwen is van kinds af aan al aan het drummen. Als hij vanaf zijn 7e jaar…

LEES VERDER
bij het Koorenhuis in Den Haag les krijgt van o.a. Willem Janssen en later Ruben van Roon, blijkt zijn talent en passie voor drummen zo goed te zijn, dat hij wordt aangespoord om auditie te doen bij het Conservatorium afdeling Pop en Rock in Amsterdam. En met succes, want hij wordt direct aangenomen en haalt daar dan ook zijn Bachelor in juni 2013. Tijdens zijn studie ontdekt hij ook zijn talent voor producen, componeren en engineering (Logic Pro X). Ook speelt hij daar regelmatig basgitaar en keys.
team-tim-bw

TIM KONING

DRUMS BANDCOACHING

Na een jaar op potten, pannen en een op straat gevonden bassdrum getrommeld te hebben…

LEES VERDER
, begon Tim Koning op zevenjarige leeftijd met het volgen van drumlessen bij Vinsent Planjer. Al snel werd een beginnerset aangeschaft. Na lessen bij Olaf Fase, Jamie Westland en clinics bij onder andere Cesar Zuiderwijk, Koen Herfst, Stef Broks, Pierre van der Linden en Chuck Silverman, was jarenlang Rob Kramer de drumdocent van Tim. Tim heeft zijn bachelor Mechanical Engineering aan de TU in delft op 22 jarige leeftijd afgerond. Daarnaast is hij in 2017 cum laude afgestudeerd aan het conservatorium in Rotterdam, Codarts. Hier heeft hij 4 jaar lang lessen gehad van Hans Eijkenaar en Martijn vink.  Hij de laatste jaren tevens één van de vaste docenten tijdens de Drumdriedaagse (een intitiatief van Music Station & de Slagwerkkrant). Cursisten kunnen zich daar 3 dagen onderdompelen in drumlessen van allerlei soort.   Tim speelt met Leif de Leeuw Band, TOSSO, Jeanne Rouwendaal eva.

team-rene-bw

RENÉ VAN DER ZEE

SONGWRITING GITAAR LYRICS

René van der Zee, tourmanagement Di-rect, hoofd productie & techniek Paard van Troje en gitarist/lead vocalist van Cooper, geeft verschillende

LEES VERDER
workshops voor Soundground Pro. Geeft workshops songwriting, bandsupport, bandcoaching. René helpt je graag met het schrijven van goede teksten, passend op de melodie en ritme van de topline.
 

YAEL

YAEL DIRKSE

DRUMS PRODUCING INSTRUMENTENMIX

Yael speelt vanaf zijn dertiende in bandjes en heeft drums gestudeerd aan de Herman Brood Academie. Yael heeft…

LEES VERDER
in veel verschillende stijlen en bands gespeeld waaronder Moore, Doghouse, Sleeptalker, Nynde en apa. Na de Herman Brood Academie is hij zich veel gaan richten op produceren en studio werk.
fullsizeoutput_8e7

LINO VISHNUDATT

PIANO GITAAR BASGITAAR

The Lino Vishnudatt Band onderscheidt zichzelf van andere bands door…

LEES VERDER
het feit dat zij bestaat uit drie gerenommeerde beroepsmusici met meer dan 25 jaar ervaring met musiceren op hoog niveau en dit al 13 jaar combineert met het spelen van de rock-, pop- en blues composities van Marcelino Vishnudatt in deze formatie.
team-laura-overbeeke-zw

LAURA OVERBEEKE

ZANG SONGWRITING MET PIANO

Laura (artiestennaam Laura Jorinde) studeerde cum laude af aan de Codarts Hogeschool…

LEES VERDER
voor de Kunsten (afdeling pop). Ze schreef vanaf het begin van haar conservatoriumtijd al muziek in uiteenlopende stijlen, startte met het arrangeren van haar eigen muziek voor orkest vanaf haar tweede jaar en bracht haar laatste jaar door aan de Academy of Arts in Philadelphia. Hier kreeg ze ensemble les van onder andere Chris Farr (saxofonist van Jill Scott), songwriting les van Kevin Hanson (speelde gitaar op de albums van onder andere Jay-Z en The Roots) en speelde ze verschillende solo concerten in zowel Philadelphia als New York. In november 2019 bracht het record label Before Eight de track ‘Fighting A War’ uit van producer Kaleeh, waar Laura de topline voor schreef en de vocals voor verzorgde onder haar ‘pseudoniem’ Laura Brook! Op 24 april 2020 kwam de tweede track ‘For You’ uit met dezelfde producer.  Laura kan je helpen met het ontdekken en verbeteren van je stem en het schrijven van liedjes, het arrangeren van partijen en backing vocals, maar ook voor hulp bij live performen, uitstraling op het podium, of wat nou eigenlijk jouw rol binnen een band is.’

team-lars-bw

LARS VAN STARRENBURG

BASGITAAR BANDCOACHING
MUSIC THEORY

Lars werd geboren in een stapel platencontracten en groeide op rondom concertzalen en studio’s…

LEES VERDER
Toen tijdens de High School Music Competition alle drumstokken bleken vergeven, pikte Lars de basgitaar op en liet niet meer los. Op vier snaren plukte hij twee bachelors bij elkaar op de Codarts Pop Academy en studeerde af met het eerste optreden van z’n band: Rigby!   In zes jaar tijd bracht Rigby vier albums en twaalf singles uit, veroverde alle grote podia van Nederland, schreef het Serious Request anthem van 2009 en was huisband van DWDD. Daarna was de bassist op talloze plekken te zien met o.a. Ed Struijlaart en Lisa Lois. Ook gaf hij les op Gymnasium Novum in Voorburg en valt met enige regelmaat in bij Codarts en Albeda muzikant producer.  Tegenwoordig staat hij met The Originals 100x per jaar op de planken verzoekjes te spelen op locaties als: Coen & Sander Show op Radio 538, strandfestival ZAND, 538Live XXL, De Vrienden van Amstel Live, Dutch Week Val Thorens en de Nijmeegse Vierdaagsefeesten. Ook begeleiden The Originals artiesten als: Barry Hay, Roel van Velzen, Waylon, Tony Sherman, Wolter Kroes en Jeroen van der Boom. 

DANIËL NOLET

SONGWRITING ZANGLES
GITAARLES BANDCOACHING

Zanger, songwriter en multi-instrumentalist Daniël Nolet is in 2021 …

LEES VERDER
cum laude afgestudeerd aan het conservatorium van Rotterdam. Zijn eerste single Go Back werd afgelopen zomer opgepikt door Leo Blokhuis en Giel Beelen van Radio 2 waar hij 6 weken in de ‘Verrukkelijke 15′ heeft gestaan. Naast zijn artiesten project houdt hij zich bezig met toplines en maakt hij muziek voor merken waaronder Secrid Wallets.’