CORONA MAATREGELEN

MUZIEK EDUCATIE IN CORONA-TIJD VAN DAG TOT DAG

(Update 9 november 2021)
Op dit moment bieden wij weer alle muzieklessen, bandcoaching en workshops aan. Wij volgen dagelijks het nieuws over alle ontwikkelingen en adviezen. Wij staan onder andere in contact met de gemeente Den Haag en het RIVM. Onze deelnemers ontvangen regelmatig een update over alle voorzorgsmaatregelen die wij hebben genomen.

AANGEPASTE LESVORMEN

Alle activiteiten zijn weer gestart binnen de geadviseerde kaders. De deelnemers en andere betrokkenen worden daarover geïnformeerd  per  email. In ieder geval zoveel mogelijk eigen instrumenten en kabels meenemen. Altijd handen wassen bij binnenkomst en bij weggaan. Voorlopig met worden er uitsluitend individuele lessen en groepslessen gegeven t/m 17 jaar zonder corona-check. Wij beschikken over plexiglas voor de vocalisten en hebben markeringen om 1,5 meter aan te duiden. Indien een les niet fysiek kan worden aangeboden omdat de coach of de leerling thuis moet blijven wordt de les online gegeven. Uiteraard kunnen onze leden ons altijd mailen indien er vragen zijn.

Ongetwijfeld hebben jullie gehoord dat er nieuwe maatregelen zijn aangekondigd tijdens de laatste persconferentie, die per 6 november 2021 ingaan.
Dit heeft helaas ook invloed op de toegang tot de muzieklessen.
Betreders van het pand dienen te worden gechecked op vaccinatie, dan wel negatieve testuitslag van Testen Voor Toegang. Deze moet dan wel maximaal 24 uur oud zijn. Een herstelbewijs van maximaal 180 dagen oud wordt ook geaccepteerd.
Dit geldt uitsluitend voor leerlingen vanaf 18 jaar. Vergeet dus niet je QR code en je ID mee te nemen. 

Uiteraard blijft het belangrijk om te thuis te blijven bij gezondheidsklachten die horen bij symptomen van Corona. Graag handen wassen/ontsmetten bij het betreden van de ruimtes en 1,5m afstand houden.

Zodra er meer nieuws m.b.t. onze lessen is, houden we jullie op de hoogte.

Coronatoegangsbewijs verplicht

Regels voor lessen en repetities

 • Kunst en cultuurbeoefening is toegestaan.
 • Voor locaties voor kunst- en cultuurbeoefening geldt geen maximum aantal bezoekers. Bijvoorbeeld muziekscholen en centra voor de kunsten.
 • Iedereen vanaf 18 jaar heeft een coronatoegangsbewijs nodig om toegang te krijgen tot deze locaties of activiteiten van georganiseerde om kunst- en cultuurbeoefening. 
 • Groepslessen en repetities in groepsverband zijn toegestaan.
 • Zingen is binnen en buiten toegestaan.

Blijf hierbij de basisregels volgen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. 

Publiek bij lessen of repetities toegestaan

 • Publiek bij lessen of repetities is toegestaan. Hiervoor geldt geen maximum aantal bezoekers.
 • Er is een coronatoegangsbewijs nodig.

  Coronatoegangsbewijs voor locaties met gecombineerde voorzieningen

  Heeft een locatie gecombineerde voorzieningen, waar verschillende regels gelden voor het coronatoegangsbewijs? Bijvoorbeeld een bibliotheek (geen coronatoegangsbewijs verplicht) met een repetitieruimte voor kunst en cultuurbeoefening (coronatoegangsbewijs verplicht). Dan heeft een bezoeker een coronatoegangsbewijs nodig om toegang te krijgen tot de repetitieruimte binnen deze locatie.

  Geen coronatoegangsbewijs bij educatieve culturele onderwijsactiviteiten

  Educatieve culturele onderwijsactiviteiten zijn vaak onderdeel van het schoolprogramma (curriculum). Bijvoorbeeld een voorstelling of workshop op school of onderwijsinstellingen. Leerlingen en onderwijspersoneel hebben daarvoor geen coronatoegangsbewijs nodig. Dit geldt ook voor activiteiten buiten de school of onderwijsinstelling.

  Is het geen onderwijsactiviteit? Dan is bij activiteiten buiten de school of onderwijsinstelling, zoals een bezoek aan een theater, museum of bioscoop een coronatoegangsbewijs voor alle bezoekers vanaf 13 jaar verplicht. Als het om een activiteit in het kader van kunst- en cultuurbeoefening gaat, is een coronatoegangsbewijs verplicht voor iedereen vanaf 18 jaar.